asSalamuaLa!Kum..juz koL me miRa jew...stiLL studnt g..sajew mau kngsi2 ckit cTer lam mY bloG nyh...kowd2 ad iktibar taw pandUan k lam ctr mirA nyh..aminn....insyaLLah,kTa kngsi sma2 noh ctr nyh..juz enJoy...^^

Khamis, 26 Januari 2012

CiNtA .. SAYANG .. SUkA .. MiNAt ..

Posted by ˙˙::ɐɹ‾ǝıɯ::˙˙ at 11:20 PTG
Reactions: 
0 comments







updated

 CiNtA
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita ..
Segala apa yang kita buat , kalau bOleh nak dia tahu ..
Dan kita sebOleh mungkin tak mahu sakitkan hati dia ..
Kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya ..
( dalam erti lain : cinta ditujukan kepada seseOrang yang kita selalu ingat dan mimpi ..
Tanpanya kita akan rasa sunyi , dan kita cintakan dia sepenuh jiwa dengan hati yang ikhlas walaupOn dia buat tak tahu je .. )


 SAYANG 
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseOrang untuk berkOngsi rahsia dan kisah duka kita ..
Selalunya kita akan sayangkan seseOrang yang menjadi telinga kepada masalah kita ..
( dalam erti lain : sayang ditujukan kepada seseOrang yang bOleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dengan masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita tidak cinta kepadanya .. blogger-emoticon.blogspot.com )


 SUkA 
Kita sukakan dia kerana dia tu kelakar . Dia happy-gO-lucky ..
Bila bersama dengan dia , kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut !
Tapi , kita taklah rindu sangat kat dia bila tak jumpa seminggu ..
( dalam erti lain : suka ditujukan kepada seseOrang yang bOleh menjadi pelawak kepada kita ,
dan kita akan suruh dia diam kalau kita sudah tak larat mau gelak / perut sudah nak pecah .. wakakka ~ )


 MiNAt 
Ada sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya ..
( dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseOrang yang ada sifat , peribadi atau barang yang kita mahukan .. )


Tetapi , kita kena ingat bahawa tanpa MiNAt , SUkA dan SAYANG,
kita tidak akan CiNtA pada seseOrang itu ...





kElEbihAN AdA blOG YANG tAk POPUlAR

Posted by ˙˙::ɐɹ‾ǝıɯ::˙˙ at 8:10 PTG
Reactions: 
0 comments








siapa kata blog tak popular tak ada kelebihan ? aku cakap ada .. 
tak percaya ? jom kita tengok kelebihan ada blog yang tak popular macam blog aku nih .. hikhokk 
 
blog yang popular perlu di update setiap masa , sekurang-kurangnya 1 post 1 hari supaya bilangan pengunjung tak turun .. yeah , memang aku akui ada juga orang yang akan singgah walaupun tak update , tapi untuk jangka panjang macam mana ??
kalau blog yang tak popular pula , kalau korang aku tak update setiap hari pun takpe sebab bukan ada orang nak baca pun kann ?
 
post dalam blog popular nih perlu lah berkualiti .. kalau tak , orang akan pertikaikan .. 'betul ke blog si A tu popular ? entri macam sampah je ..' contohlah .. boleh jadi tertekan juga kalau nak buat post atau entri yang berkualiti setiap masa kan ?
blog tak popular ? letak entri seperti 'hari ini saya takda idea nak tulis apa-apa kat blog .' orang nak pertikaikan korang suka buat entri macam tu ? macam mana dia nak pertikaikan kalau dia tak lawat blog korang kan ?
 
design blog popular kena ambil berat .. kena bagi cantik ... barulah sesuai dengan blog popular .. lebih kurang macam artis la .. yang popular kan seboleh-bolehnya nak kelihatan cantik depan orang .. 
blog tak popular ? ikut koranglah nak design apa .. 
 
bila blog kita popular , mesti orang akan kenal owner blog tu kan terutamanya yang letak muka kat blog ? bila dah orang tak dikenali kenal kita , boleh jadi timbul perasaan bangga diri , sombong dan sewaktu dengannya .. bukankah perasaan ini tidak bagus ?
blog yang tak popular pulak … dah nama pun tak popular , tak terkenal .. so , susah la orang nak kenal owner blog tu kan ? yeahh , aku cakap pasal aku nih ..
 


jadi kepada blogger yang tak popular tu , janganlah terlalu excited sangat nak buat blog korang jadi popular .. lagi-lagi nak kutip follower bagai , dengan cara blogwalking sana blogwalking sini follow sana follow sini .. eh , loser betul ~ relax2 sudah lahh ... nikmatilah sepuas-puasnya kelebihan yang ada bila blog kita nih tak popular .. ok ? weee ~

MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
 

! ! ∩Ɯ∀ʞ ᴎ∀p ∀ıp '∩ʞ∀ ! ! Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea