asSalamuaLa!Kum..juz koL me miRa jew...stiLL studnt g..sajew mau kngsi2 ckit cTer lam mY bloG nyh...kowd2 ad iktibar taw pandUan k lam ctr mirA nyh..aminn....insyaLLah,kTa kngsi sma2 noh ctr nyh..juz enJoy...^^

Sabtu, 31 Mac 2012

CiNtA tANPA kAtA-kAtA

Posted by ˙˙::ɐɹ‾ǝıɯ::˙˙ at 8:22 PG
Reactions: 
0 comments



Hidup adalah warna warni
Jika datang cinta selalu
Menuntut pengOrbanan
Sejak manusia pertama
Aku adalah pencinta biasa
Yang dengan hati mencintaimu
Mencinta dengan caraku
Cinta yang mengharapkan setia
Cinta tanpa kata-kata
Cinta seperti embun dan pagi
Cinta seperti bulan dan bintang
Cinta seperti api dan bara
Kamu telah ku pilih untuk cintaku
Bukan cinta untuk melampiaskan nafsu semata-mata
Bukan cinta untuk saling berdusta
Tapi cinta untuk meraih bahagia

:125:

GiRl ShOUld bE StRONG likE thiS

Posted by ˙˙::ɐɹ‾ǝıɯ::˙˙ at 8:12 PG
Reactions: 
0 comments



He met her after a long break up ..
He told her : 

Sorry , I've met a new one , I have a new girlfriend and another future ..
How about your life ?

She closed her eyes to hide her tears .. 
Remembered all the memories she shared with him ..
She remembered how she shared his pain before his happy moments and how she refused many other boys just to stay with him ..
She kept the remains of her pride and collected her force , smiled and said : 

Sorry Sir , but do i know you ?


 i wish to be strong like this if this ever happen to me ..

hey PlAYER ~

Posted by ˙˙::ɐɹ‾ǝıɯ::˙˙ at 8:10 PG
Reactions: 
0 comments


ouhye , kali ni kita bukak topik berkenaan dengan dunia player .. *agak lol di situ
tak kesah la playboy or playgirl ... tugas diorang tetap sama .. kann ?
mendapatkan cinta dan kasih sayang lebih daripada seorang ..
kesannya amat berat ke atas seseorang yang di permainkan .. -.-
no wonder la aku pun pernah dipermainkan dan aku sure ramai lagi kat luar sana yang pernah dipermainkan !
tapi korang jangan risau sebab player-player tu pastinya akan mendapat balasan balik ..
what goes around comes around =)
apa yang best sangat mainkan perasaan orang ya ? ce cite ce cite .. nak tahu jugak , indah sangat ke dunia bila mainkan perasaan orang ?


orang yang selalu mainkan perasaan orang ni selalu dikaitkan dengan muka HENSEM/CANTIK , kenapa ?
oh kenapa ? muka yang biasa-biasa pun ada duk mainkan perasaan orang . senang cerita bukan semua suka mainkan perasaan orang .. aku tahulah sebab aku cantik tapi tak ada lah sampai terlintas nak mainkan perasaan orang .. LOL !
 ok aku gurau sila jangan percaya .. habis lah ~ lepas ni ada lah orang cakap aku bajet lah apa lah ..
ouh , lantaklah .. yang nih contoh je tahuuu .. 
ok berbalik kepada cerita , tak takut ke nanti korang akan dipermainkan jugak ?


takutnya takutnya .. yelakan mana tahu one day korang akan jatuh cinta tapi tiba-tiba orang yang korang cinta tu main-mainkan korang kan dah sakit .. kan kat atas dah ada sebut “ what goes around come around ” 
atau bahasa melayunya hukum karma , macam lah korang tak tahu kan ..

ada orang cakap sesetengah player ni kan sebenarnya , 
diorang dah pernah setia .. setia sangat-sangat ..
tapi maybe diorang tersilap pilih pasangan dan hati diorang hancur berkecai .. kalau sekali berkecai takpa , tapi setiap kali couple lelaki/perempuan tu permainkan diorang ..
mungkin pasangan diorang ada orang lain ? mana la nak tahu kan ..
zaman sekarang manusia suka curang , curang dan curang .. -.-
ouh , itu orang yang cakap .. bukan akuu ..
semoga korang yang suka memainkan perasaan orang tuh , fikirlah masa depan jangan asyik fikir bahagia diri sendiri jer .. orang lain yang korang mainkan tu fikirlah jugak ya ... okbai ~

Sabtu, 3 Mac 2012

PERGilAh CiNtA ~ =)

Posted by ˙˙::ɐɹ‾ǝıɯ::˙˙ at 8:18 PG
Reactions: 
0 comments




Ku anyamkan puisi indah ,
Untuk merawat hati yang gundah ,
Berlalu sudah episod cinta yang indah ,
Tak perlu di kesali aku harus pasrah ..

Di jambatan sepi ini ,
Aku meniti sendiri ,
Mengenang hari-hari yang silih berganti ,
Mengenang ceritera cinta yang pantas berlari ..

Aku mengharapkan cahaya mentari ,
Menyinari hari-hari suram ,
Menerangi awan hitam ,
Dan menyuluh kegelapan malam ..

Ya Allah ya tuhanku ,
Hanya kau yang bisa memahami ,
Segala keperitan yang aku alami ,
Sesungguhnya Kau pencipta alam yang aku geruni ..

Jika benar ini takdirMu ,
Berikanlah aku kekuatan diri ,
Damaikanlah hati nurani ,
Tabahkanlah jiwa ini ,
Agar aku dapat menjalani jambatan api ini ..

Jika ini juga kehendakMu ,
Biarkanlah cinta itu pergi ,
Biarkan cerita itu mati ,
Tumbuhkan lah yang telah mati ,
Gantikanlah cinta yang pergi ...


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
 

! ! ∩Ɯ∀ʞ ᴎ∀p ∀ıp '∩ʞ∀ ! ! Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea