asSalamuaLa!Kum..juz koL me miRa jew...stiLL studnt g..sajew mau kngsi2 ckit cTer lam mY bloG nyh...kowd2 ad iktibar taw pandUan k lam ctr mirA nyh..aminn....insyaLLah,kTa kngsi sma2 noh ctr nyh..juz enJoy...^^

Selasa, 28 Jun 2011

iMAGiNASi itU PERlU

Posted by ˙˙::ɐɹ‾ǝıɯ::˙˙ at 8:42 PG
Reactions: 




Siapa kat sini tak pernah berimaginasi?
kalau tak pernah tuh memang sah kOrang bukan Orang tapi errr .. ent0h la .
 bila saya nak kahwin nanti .. wahai bakal suami saya , dengar sini ..
saya nak cincin berlian 10 karat satu , rumah banglo satu ( istana pOn bOleyh ~ :P ) , 2 ekor kuda , set barang kemas satu , lamborghini satu , pembantu rumah ,. lagi .. beg tangan .. blablabla .. kasut ..blablabla ~
(demand sungguh=.=")
 memang sah-sah bakal suami saya akan cari Orang lain .
Ouh , wahai bakal suami saya , itu hanyalah imaginasi , jangan risau ye .. kekekkee

~


Ouh ~ Hanyalah imaginasi ..

ukeyh ,hari ini cheq nak cerita pasai imaginasi atau sesetengah Orang cakap 
mengelamun ..
sebenarnya imaginasi neh bagus untuk kita yer kawan-kawan sekalian .. 
hee ~sebelum tuh , apa kebenda imaginasi neh ? 
imaginasi ialah prOses pembentukan citra mental dari Objek persepsi atau 
pemikiran dalam ketiadaan rangsangan luaran , iaitu prOses membayangkan 
sesuatu di dalam fikiran .
haaa ~ hebat tak aku ? tehee ~ terima kasih kat encik gOogle ..


mengapa imaginasi itOh penting ?
imaginasi memainkan peranan utama dalam kehidupan seharian .
untuk mencapai sesuatu yang berharga , kita harus menggunakan imaginasi
untuk merumuskan kOnsep yang kita inginkan , dan kemudian menukarkan 
kOnsep tersebut ke dalam bentuk yang sebenar .
jika kita dapat membayangkan sesuatu , maka kita boleh menjadikan ia sebagai 
satu visi dan mencipta realiti dari itu .
dengan kata lain , kita akan cuba untuk jadikan satu imaginasi itu bertukar kepada 
realiti lar .

dan dalam pembentukkan imaginasi saya , Of cOurse , dOraemOn memainkan 
peranan yang penting .
hahah ! haa ~ sapa tak kenai dOraemOn ? tak kenal ? tipOo sangat lar tuh ..
setiap alat ajaib yang dOraemOn keluarkan adalah benda-benda yang ingin saya 
miliki dahulu .

' kan best klu ade pintu kemana saja , bOleyh aku g LOndOn .. ' ( dulu , aku just taO 
LOndOn je luar Malaysia .. tataO lar pasaipa , mungkin sebab dOk  
nyanyi LOndOn bridge is falling dOwn , falling dOwn .. ~~ 
Oh , aku dah lupaa ..
kalau sekarang neh , aku akan cakap ' kan best klu ada pintu kemana saja tuh , 
senang sikit nak hangOut ngan kawan sama2 .. takpayah fikir pasal transpOrt 
bagai ~ '
Oh , senang-senang ..
' kan best klu ade pOket dOraemOn , bOleyh aku buat keluar barang gempak2 ..'




lepas ini kOrang bOleh lar pergi mengelamun banyak-banyak ek !
tapi ingat , berimaginasi yang pOsitif tau !
berimaginasi memang tiada batasan .
jangan pula mengelamun tengah-tengah gOyang kaki tiba-tiba hujan duit turun 
atau tanam pOkok tumbuh daun duit . kalau macamtu , memang tak kemana lah 
nampaknya .


btw , terserah lar kan kita nak berimaginasi macam mana . kita yang rancangkan 
apa yang kita nak dalam imaginasi itu . that is yOur Own wOrld .. hOhOh !



ukeyh ! selamat berimaginasi .. hee ~

0 comments:

Catat Ulasan


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
 

! ! ∩Ɯ∀ʞ ᴎ∀p ∀ıp '∩ʞ∀ ! ! Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea