asSalamuaLa!Kum..juz koL me miRa jew...stiLL studnt g..sajew mau kngsi2 ckit cTer lam mY bloG nyh...kowd2 ad iktibar taw pandUan k lam ctr mirA nyh..aminn....insyaLLah,kTa kngsi sma2 noh ctr nyh..juz enJoy...^^

Khamis, 26 Januari 2012

kElEbihAN AdA blOG YANG tAk POPUlAR

Posted by ˙˙::ɐɹ‾ǝıɯ::˙˙ at 8:10 PTG
Reactions: 








siapa kata blog tak popular tak ada kelebihan ? aku cakap ada .. 
tak percaya ? jom kita tengok kelebihan ada blog yang tak popular macam blog aku nih .. hikhokk 
 
blog yang popular perlu di update setiap masa , sekurang-kurangnya 1 post 1 hari supaya bilangan pengunjung tak turun .. yeah , memang aku akui ada juga orang yang akan singgah walaupun tak update , tapi untuk jangka panjang macam mana ??
kalau blog yang tak popular pula , kalau korang aku tak update setiap hari pun takpe sebab bukan ada orang nak baca pun kann ?
 
post dalam blog popular nih perlu lah berkualiti .. kalau tak , orang akan pertikaikan .. 'betul ke blog si A tu popular ? entri macam sampah je ..' contohlah .. boleh jadi tertekan juga kalau nak buat post atau entri yang berkualiti setiap masa kan ?
blog tak popular ? letak entri seperti 'hari ini saya takda idea nak tulis apa-apa kat blog .' orang nak pertikaikan korang suka buat entri macam tu ? macam mana dia nak pertikaikan kalau dia tak lawat blog korang kan ?
 
design blog popular kena ambil berat .. kena bagi cantik ... barulah sesuai dengan blog popular .. lebih kurang macam artis la .. yang popular kan seboleh-bolehnya nak kelihatan cantik depan orang .. 
blog tak popular ? ikut koranglah nak design apa .. 
 
bila blog kita popular , mesti orang akan kenal owner blog tu kan terutamanya yang letak muka kat blog ? bila dah orang tak dikenali kenal kita , boleh jadi timbul perasaan bangga diri , sombong dan sewaktu dengannya .. bukankah perasaan ini tidak bagus ?
blog yang tak popular pulak … dah nama pun tak popular , tak terkenal .. so , susah la orang nak kenal owner blog tu kan ? yeahh , aku cakap pasal aku nih ..
 


jadi kepada blogger yang tak popular tu , janganlah terlalu excited sangat nak buat blog korang jadi popular .. lagi-lagi nak kutip follower bagai , dengan cara blogwalking sana blogwalking sini follow sana follow sini .. eh , loser betul ~ relax2 sudah lahh ... nikmatilah sepuas-puasnya kelebihan yang ada bila blog kita nih tak popular .. ok ? weee ~

0 comments:

Catat Ulasan


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
 

! ! ∩Ɯ∀ʞ ᴎ∀p ∀ıp '∩ʞ∀ ! ! Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea